Facebook

When did this become hotter than this?

Skrevet av jan 17, 2014

I dag skal jeg rote i et tema som er sårt for noen og tydeligvis viktig for mange.

I det siste har det vært mye publisering av bilder av den typen som du ser under her:

I think these girls are hotter

 

akkurat dette bildet hadde 742 956 Likes og 51 062 delingerpå Facebook da jeg lastet det ned. Det er alt for mye kroppspress og utseende-fiksering i media, så det er bra noen tar tak i dette. Redd Barns ungdomsorganisasjon PRESS, har tatt ansvar og laget kåringen «Årets gullbarbie».

Årets (u)heldige vinner er Nina Winther (20). Hun har gjort noe så skamløst som å være med i en reklame for Russedress AS, hvor hun later som hun danser på en sommerfest iført bikini, mens fotografer har tatt bilder til reklamen. Nå er hun riktig nok modell og gjorde sånn sett jobben sin, men kan vi akseptere at folk ser ut som de gjør og slippe unna med det? Jeg er for offentlig gapestokk! Det er riktig av Redd Barna å mobbe Nina for dette. For det første er hun 20 så hun er ikke et barn som trenger å reddes og for det andre er hun uansett (i mine øyne) penere enn Barbie, så da må hun bare tåle det.

Det er tydeligvis mange som også er enige med meg, for bilder av den typen som ligger over her har fått millioner av delinger og likes i det siste.

Så da er altså den saken ferdig. Det er helt greit for både privatpersoner og organisasjoner som Redd Barna å offentlig mobbe enkeltpersoner for å ha noe vi antar er et godt selvbilde, basert på vår observasjon av deres utseende.

Mange kommer til å føle seg trøkket på av denne bloggen. Noen fordi de ikke skjønner ironien og noen fordi de  tror jeg mener å undergrave fokuset på kroppspress. Det er altså ikke det jeg prøver på. Det jeg forsøker å utrykke er at det  UANSET aldri er greit å henge ut mennesker på grunn av deres utseende. JA vi må bekjempe kroppspresset i media, MEN vi må finne en mye bedre måte å gjøre det på enn dette her. Dette blir som å stikke seg selv i hånda for å glemme at man har vondt i foten. Når man trakasserer noen for at andre skal føle seg bedre, kommer alle til slutt bare til å føle seg forferdelige.

 

Kommentarer

kommentarer